0 0,00 kn Košarica je prazna 0
Proizvodi

Kako djeluje HEPA filter?

HEPA ili visokoefikasni zrak u obliku čestica je visoko učinkovit filtar zraka. HEPA filtere prvi su put razvili znanstvenici u okviru programa američke nuklearne bombe kao uređaj koji će se koristiti za uklanjanje radioaktivnog onečišćenja iz zraka. Danas se koriste mnogo šire: u bolnicama i laboratorijama, gdje je potreban besprijekorno čisti zrak, u zrakoplovnoj industriji i kućanskim aparatima, poput usisavača i pročišćivača zraka. 

HEPA filteri izrađeni su od tankog papirnog filtrirajućeg materijala izrađenog od stakloplastike ili druge vrste plastike. Materijal je nabran tako da se osigura da je površina filtracije velika i da je otpor protoka zraka nizak. 

 

Što je Plasmacluster tehnologija?

Princip rada Plasmacluster tehnologije koja se koristi u Sharp pročišćivačima zraka je istodobna generacija pozitivnih i negativnih iona, ukupno 7.000 ili 25.000 po cm3.2 Koristi se u Sharp uređajima, pored sustava filtera, kao metoda pročišćavanja zraka koja povećava učinkovitost uređaja i kao neovisna metoda neutraliziranja štetnih čestica koje lebde u zraku ili se talože na raznim površinama. Pročišćavanje s ionskim plazmaklastima uključuje biološke i kemijske procese. Tehnologija se oslanja isključivo na prirodne sile: virusi i bakterije se neutraliziraju, uklanjaju se neugodni mirisi i smanjuje se statički elektricitet, a sve bez upotrebe sintetskih tvari. To je jedino potpuno prirodno i učinkovito rješenje.

Objašnjenje Plasmacluster tehnologije

Kad se pozitivni i negativni ioni, formirani iz molekula vode, nađu na česticama onečišćujućih tvari na svom putu, vežu se na njih i sprječavaju njihov razvoj. Kako pozitivni i negativni ioni nose električni naboj, privlače ih alergeni i drugi zagađivači zraka koji nose ili pozitivan ili negativan naboj. Kao rezultat njihove reakcije s ionima, oni se pretvaraju u bezopasne čestice koje padaju na zemlju, umjesto da lebde u zraku koji udišemo. Čestice koje su zarobili Plasmacluster ioni postaju bezopasne i preteške da bi lebdjele u zraku. Nakon toga oni se lako uklanjaju tijekom redovitog čišćenja, tj. usisavanja ili brisanja prašine.

Prijavi se na newsletter i besplatno primaj najnovije vijesti iz svijeta tehnike.
Zatvori

Obavezno

Obavezna privola za pravilan prikaz i djelovanje stranice.

Marketing

Ovime dajete privolu da mobilmedia.hr koristi iskustvo Google e-Commerce za vrijeme trajanja Vašeg posjeta na našoj stranici (vrijeme potrebno za kupovinu ).

Analitike

Ovime dajete privolu da web stranica mobilmedia.hr prati statistiku posjećenosti mobilmedia.hr kako bi Vam pružila bolje korisničko iskustvo te efikasnije planirala buduće objave pomoću treće strane -Google Analytics.