0 0,00 kn | 0,00 EUR Košarica je prazna 0
Proizvodi

Sony BRAVIA XR™, prvi televizor s kognitivnom inteligencijom1

 

 

Potpuno se prepustite doživljaju koji će vas uzbuditi i pokrenuti baš kao i pravi svijet oko nas. To je bio cilj razvoja televizora BRAVIA XR™ – koji koriste novi Cognitive Processor XR™, osmišljen da dočara način na koji naš mozak razmišlja i reagira.

 

 

https://youtu.be/csxlUHnA9DU

 

Što je kognitivna inteligencija?

Svijet percipiramo na temelju informacija koje u isto vrijeme dolaze u mozak iz naših očiju i ušiju. Umjetna inteligencija može prepoznati i analizirati boju, kontrast i detalje samo pojedinačno. Cognitive Processor XR™ unakrsno analizira sve elemente u isto vrijeme baš kao i mozak.

 

Analiziranje stotina tisuća podataka na identičan način kao i mozak

 

Da bi stvorio taj realističan dojam, Cognitive Processor XR™ zaslon dijeli na stotine zona te pojedinačne objekte u tim zonama prepoznaje najbolje do sada. Osim toga, u sekundi unakrsno analizira stotine tisuća različitih elemenata koji čine sliku na identičan način kao ljudski mozak.

 

Svaki element u savršenoj harmoniji za realističnu sliku

Za razliku od klasičnih televizora, na kojima se svi elementi slike prilagođavaju na istu razinu, televizori BRAVIA XR uz unakrsnu analizu svaki element prilagođavaju najboljem konačnom ishodu, pa je sve u harmoniji i izgleda potpuno prirodno.

 

Fokusiranje na isti način kao i oči

Televizori BRAVIA XR funkcioniraju na isti način kao oči – prepoznaju glavnu žarišnu točku u prizoru i poboljšavaju svaki detalj na objektu tako da se ističe uz prirodni dojam dubine, baš kao u stvarnom svijetu. 

 

Stvaranje realističnijeg zvučnog okruženja, baš kao u stvarnom životu

 

Položaj zvuka uz koji ste u središtu akcije

Zahvaljujući naprednoj obradi zvuka koja oponaša ljudsko uho tako što utvrđuje odakle zvuk dolazi i smješta ga na odgovarajuće mjesto na zaslonu, televizori BRAVIA XR stavljaju vas u središte svakog prizora.

 

Doživljaj virtualnog zvuka uz dodatne dimenzije 

Televizori BRAVIA XR proizvode zvuk koji se širi vodoravno i okomito te pružaju stvarni višedimenzionalni doživljaj. Analiziraju i poboljšavaju zvuk na 5.1.2-kanalni surround zvuk te stvaraju stvarno 3D zvučno okruženje. 

 

Još više uzbuđenja i emocija putem zaslona

 

Kako osjećate stvarnost? Na to pitanje BRAVIA XR TV želi odgovoriti "kognitivnom inteligencijom". Shvaća kako naše oči vide i naše uši čuju radi predstavljanja ljudske perspektive na zaslonu – za doživljaj je bliži stvarnom svijetu i bolje vas uvodi u scenu.

https://youtu.be/4LnCuTAlVno 

 

Prijavi se na newsletter i besplatno primaj najnovije vijesti iz svijeta tehnike.
Zatvori

Obavezno

Obavezna privola za pravilan prikaz i djelovanje stranice.

Marketing

Ovime dajete privolu da tehno-mag.hr koristi iskustvo Google e-Commerce za vrijeme trajanja Vašeg posjeta na našoj stranici (vrijeme potrebno za kupovinu ).

Analitike

Ovime dajete privolu da web stranica tehno-mag.hr prati statistiku posjećenosti mobilmedia.hr kako bi Vam pružila bolje korisničko iskustvo te efikasnije planirala buduće objave pomoću treće strane -Google Analytics.