0 0,00 EUR Košarica je prazna 0
Proizvodi

Savjeti za kupovinu sušilice rublja

Svježe oprano rublje koje se suši na štriku uz blagi povjetarac možda jest idilična slika, ali nije uvijek realna. Kada su vani niske temperature, a pogotovo ako živite u stanu, život bez sušilice teško je zamisliv.

24.01.2018.

Odlučili ste se za kupovinu sušilice rublja ali s obzirom da se do sada niste susretali s njom niste baš najsigurnji pri izboru?

Najvažnije je odabrati odgovarajući model, a to nećete postići kupovinom sušilice s najvećim kapacitetom i najraznovrsnijim programima već onom koja će u potpunosti zadovoljiti Vaše potrebe.

 

Zbog toga treba obratiti pažnju na sljedeće:

Na tržištu se prije svega mogu naći najrazličitiji modeli mašina sa različitim kapacitetima. S obzirom da se savjetuje uključivanje pune sušilice rublja što je ujedno i najekonomičnije korištenje ovog uređaja, preporuka je da se nikako ne treba voditi logikom što veći kapacitet to bolje, već je u potpunosti prilagoditi Vašim realnim potrebama. To najbolje možete utvrditi mjerenjem količine rublja i njene težine. Pri testiranju dolazi se do podataka koji točno određuju potrošnju energije po jedinici rublja. Pri sušenju manjih količina rublja nego što to predviđa pun kapacitet svakako će doći do povećanja potrošnje el. energije. Primjer može biti sušilica sa kapacitetom od 7 kg. Ukoliko u nju ubacite oko 3 kilograma rublja za sušenje potrošnja se povećava između 30% i 40%.

 

Specifičnost pojedinih modela je također od velikog značaja. Ovdje se prije svega misli na odabir kondenzacijskih ili odvodnih modela što direktno utječe na mjesto gdje ćete sušilicu postaviti. Kondenzacijske modele, sve više dominatne na tržištu Europe, možete smjestiti bilo gdje u Vašem stanu jer ne zahtjevaju odvodne cijevi već imaju posebne posude za skupljanje vode koje se lako prazne. Dodatna prednost ovih modela je i znatna ušteda električne energije.

 

U velikoj prednosti su samostalni automatski modeli sušilica za sušenje rublja koji za nadzor imaju elektronske senzore kao i mjerače stupnja vlage u rublju. Pri postizanju željenog nivoa sušilica će se automatski isključiti.

 

Programi koje nude sušilice za sušenje nisu od presudnog značaja pri izboru samog modela jer tu nema neke pretjerane razlike. Osnovni uobičajeni modeli su za sušenje pamuka sa različitim stupnjevima vlažnosti u zavisnosti da li je spreman za peglanje valjkom ili peglom kao i program za sušenje osjetljive ili sintetičke tkanine sa stupnjom od potpuno suhog do idealnog za peglanje.

 

Savjet je odmah izvaditi suho rublje iz sušilice rublja te ga lijepo pripremiti za odlaganje, ali to nije uvijek moguće. Druga stvar može biti i subjektivna procjena šta je zapravo Vama izgužvano, a što nije. Zbog toga je poželjno da Vaša sušilica ima program koji će nakon završenog sušenja neko vrijeme i dalje okretati rublje u bubnju ne dajući mu da se slegne i gužva. Zvučni signal nakon završetka je svakako korisna stvar.

 

Pojedini renomirani proizvođači su u svoje modele ubacili dragocjenu opciju “steam”. Kada se sušenje završi dolazi do ubacivanja pare u bubanj kojom se tkanina omekšava i rublje postaje mekše nego ikada. Ubacivanjem pare se u isto vrijeme tkanina ispravlja pa u tom slučaju peglanje nije potrebno. Odličan program postoji za košulje gdje možete ubaciti i po samo nekoliko košulja, sušilica će ih osušiti i one će biti spremne da ih odjenete, a da ih ne morate prethodno peglati.

Što se tiče prostora i sigurnosti najbolje je odlučiti se za modele koji se mogu postaviti na perilice rublja. Kod svih modela postoje posebni sistemi kojima se kontrolira stabilnost i sprječava njihovo “skakanje”. Sa vakumiranim nogicama sušilicu rublja možete bez brige postaviti na perilicu rublja i biti bezbrižni što se tiče stabilne sinergije.

 

Nekada i sad: Kada bi pitali Vaše bake i mame one bi Vam sigurno rekle kako im sušilica rublja nikad nije bila ni potrebna. Sličan slučaj je i sa perilicom za pranje posuđa. Ali kad se malo bolje razmisli one nam svakako mogu pomoći u svakodnevnom životu i uštedjeti mnogo vremena.

 

Prednosti sušilice rublja:

U zimskom periodu kada nemate gdje prostriti rublje i kad se ono jako teško suši sušilica je idealno rješenje.

  • S obzirom da živimo u 21. stoljeću ona odavno ne predstavlja luksuz samim tim što ima znatno povoljniju cijenu u odnosu na mnoge druge uređaje pa je samim tim i vrlo isplativa.
  • Pruža znatnu uštedu vremena koje bi potrošili prostiranjem i skupljanjem rublja.
  • Nema rublja po terasi, radijatorima i ostalim dijelovima u kući.
  • Ne morate brinuti što ste rublje ostavili na otvorenom, a može pasti kiša i smočiti ga.
  • Sprječava se skupljanje nečistoća i prašine iz rublja.
  • Rublje je znatno mekše, osobito ručnici.

 

Ne treba koristiti previše omekšivača u toku pranja kako bi Vam garderoba i ostale stvari bile mekane.

U slučaju da imate malu djecu možete na najbrži mogući način oprati i osušiti svu njihovu odjeću. U toku zime kad se djeca igraju na snijegu obično se vrate potpuno mokri, pa tako im možete osušiti i zimske jakne i u tom smislu ne morate brinuti.

Sušilica i perilica 2-u-1

 

Postoji i opcija, kombinacija perilice i sušilice.

Čini se da sušilica-perilica ima puno neprijatelja, no ne može se poreći da je uređaj i više nego praktičan kada se želi uštedjeti na prostoru. Ako vas zanima kombinirani uređaj, ovo je važno:

  • Kapacitet sušenja uvijek je manji od kapaciteta pranja jer suho rublje zauzima više prostora. Istu količinu rublja koju ste oprali morat ćete sušiti u dvije runde.
  • Troši više vode i struje od samostalne sušilice.
  • Sušilica u kombinaciji je kondenzacijska.

 

Najpovoljnije cijene: Ukoliko pratite akcijske ponude možete pronaći i kupiti visokokvalitetne uređaje između ostalog i sušilicu rublja po izuzetno povoljnim cijenama.

Potražite naše modele sušilica rublja na našem web shopu.

Komentari

Pošalji svoj komentar

Vaša ocjena

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Drugi su komentirali...
Nema komentara. Budi prvi!
Prijavi se na newsletter i primaj najnovije vijesti iz svijeta tehnike.
Zatvori

Obavezno

Obavezna privola za pravilan prikaz i djelovanje stranice.

Marketing

Ovime dajete privolu da tehno-mag.hr koristi iskustvo Google e-Commerce za vrijeme trajanja Vašeg posjeta na našoj stranici (vrijeme potrebno za kupovinu ).

Analitike

Ovime dajete privolu da web stranica tehno-mag.hr prati statistiku posjećenosti tehno-mag.hr kako bi Vam pružila bolje korisničko iskustvo te efikasnije planirala buduće objave pomoću treće strane -Google Analytics.