Opći uvjeti


1. Ovi uvjeti odnose se na prodaju proizvoda objavljenih na Internetskoj stranici www.mobilmedia.hr i u katalozima. Korištenjem ovih internetskih stranica Korisnik stranice www.mobilmedia.hr / Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i uvjetima kupnje. Smatra se, da narudžbom i u cijelosti prihvaćaju Opći uvjeti poslovanja i uvjeti kupnje. Korištenjem ovih Internetskih stranica Korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Nositelj svih prava na Internet stranici Mobilmedia.hr je trgovačko društvo Tehno-mag d.o.o. (u daljnjem tekstu Tehno-mag). 

2. Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice Mobilmedia.hr. Korištenjem Internetske stranice Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice Mobilmedia.hr u skladu s njima. Korisnike upućujemo da se prije same kupnje upoznaju s ovim Uvjetima te iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i obavezama. 

3. Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. 

4. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda. 

5. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika.  Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

6. Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome, ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi Mobilmedia.hr. 

7. Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Tehno-mag d.o.o. te prihvaća da tvrtka Tehno-mag d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

8. Tvrtka Tehno-Mag d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja Internetske stranice Mobilmedia.hr. Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja Internetske stranice Mobilmedia.hr pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na www.mobilmedia.hr. 

9. Korištenje ove Internetske stranice Mobilmedia.hr isključivo je na odgovornost Korisnika. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici Mobilmedia.hr uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje Mobilmedia.hr internetske stranice. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj Internetske stranice Mobilmedia.hr.

10. Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na Mobilmedia.hr Internetskoj stranici. Mobilmedia.hr zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda  postavljene prema informacijama proizvođača. Svi sadržaji postavljeni na Internetskoj stranici postavljeni su kako bi kupcu olakšali izbor prilikom kupovine. Za nenamjerne greške ne odgovaramo. 

11. Tehno-mag sve materijale, fotografije i tekst postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. Tehno-mag ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

12. Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

13. Informacije o trgovačkom društvu:

Tehno-mag d.o.o.
Sjedište: Slavonska avenija 53, 10000 Zagreb, Hrvatska
Email: webshop@mobilmedia.hr
 

Tehno-mag d.o.o. za trgovinu, ugostiteljstvo i usluge
IBAN: HR0523900011100936007
SWIFT CODE: HPBZHR2X
Društvo upisano u Sudski registar: Trgovački sud u Zagrebu pod poslovnim brojem 1-46414 od 30.10.1993.
MBS: 080200856
OIB: 74887997071
Temeljni kapital: 10.298.500,00 kuna u cjelosti

 

Načini plaćanja


Plaćanje na internetskoj stranici www.mobilmedia.hr vrši se u kunama. Cijene su maloprodajne, izražene u kunama sa pripadajućim PDV-om.  Iskazane redovne cijene na Internet stranici Mobilmedia.hr važe za obročno plaćanje, dok za gotovinsko i jednokratno kartično plaćanje vrijede cijene sa uračunatim popustom od 5%. Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške. Sve navedene cijene vrijede za kupovinu online, neovisno o eventualnoj cijeni za isti proizvod u trgovini.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. Odgoda slanja ili preuzimanja proizvoda na akciji moguće je isključivo ukoliko su proizvodi plaćeni unaprijed, bilo uplatom na transakcijski račun, bilo kartičnim plaćanjem.

Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine:

 • Putem virmana ili opće uplatnice 
 • Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača
 • Karticama Maestro, MasterCard, Visa, Visa Premium, Visa Inspire, Diners ili Discover
                      

1. Plaćanje putem virmana ili opće uplatnice

Ako ste odabrali plaćanje virmanom ili općom uplatnicom na vašu e-mail adresu biti će poslana potvrda Vaše narudžbe. Djelatnici Internet trgovine Mobilmedia.hr kontaktirat će Vas po potrebi. 

Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice ili virmana, korisnik mora ispuniti sljedeće podatke: 

Uplata na IBAN račun:  HR0523900011100936007

Poziv na broj: upisati broj narudžbe

Primatelj: TEHNO-MAG d.o.o., Slavonska avenija 53, 10000 Zagreb 

Po zaprimljenoj uplati poslati ćemo Vam naručene proizvode. Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

2. Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača

Plaćanje pouzećem omogućuje vam da narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja robe u našoj trgovini. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini u kunama, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. 

3. Karticama Maestro, MasterCard, Visa,  Visa Premium, Visa Inspire, Diners ili Discover

Ako ste odabrali plaćanje kreditnom karticom, na sigurnoj stranici T-Com Pay Way odaberete vrstu kreditne kartice kojom plaćate (MasterCard, Visa, Visa Premium ili Diners) te upišete podatke o vlasniku kreditne kartice i ostale potrebne podatke.

 • Jednokratno plaćanje Visa Premium, Diners, Discover, Visa, MasterCard i Maestro karticama 
 • Obročno plaćanje do 12 rata Visa Premium i do 12 rata  Diners karticama uz minimalan iznos kupovine od 500,00 kuna.
 • Obročno plaćanje Visa Premium, Visa Inspire i Maestro karticama PBZ-a do 24 rate uz minimalan iznos kupovine od 2000,00 kuna.
 • Obročno plaćanje Visa i MasterCard karticama Zagrebačke banke do 24 rate uz minimalan iznos kupovine od 2000,00 kuna. 

Dostava na kućnu adresu


Dostava se izvršava do ulaza u stambeni objekt željene adrese, odnosno na kućni prag ukoliko se radi o prenosivom paketu; ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu. Dostava ne podrazumijeva montažu i ugradnju naručenih artikala.

Dostava se vrši putem brze pošte GLS odnosno Overseas

Dostava je besplatna za sve narudžbe iznad 1.000,00 kn.
Za naručenu robu u iznosu manjem od 1.000,00 kn, dostava se naplaćuje u paušalnom iznosu od 20,00 kn.

Napomena:
Cijena dostave za otoke se naplaćuje u iznosu od 70,00 kn po narudžbi. Za otoke ne vrijedi besplatna dostava za narudžbe iznad 1.000,00 kn. Overseas ne vrši isporuku bijele tehnike na otoke koji nisu povezani mostom.

Uvjeti preuzimanja dostave


Svi proizvodi zapakirani su u transportnu ambalažu na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Prilikom preuzimanja proizvoda svaki je kupac dužan provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu koju dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju.

VAŽNO: Ako ne primite robu u dogovorenom roku, molimo Vas da nas obavijestite što je prije moguće mailom ili telefonom!
 

Osobno preuzimanje


Proizvodi koje ste naručili bit će spremni za vaše osobno preuzimanje nakon što vas obavijestimo telefonskim putem. Proizvodi moraju biti unaprijed plaćeni. Prilikom online kupnje neposredna plaćanja prije preuzimanja proizvoda nisu moguća. Preuzimanje istih vrši se uz predočenje identifikacijskog dokumenta osobe koja je svoje podatke (ime i prezime) navela u rubrici za kontakt podatke prilikom kreiranja narudžbe. 

Proizvode kupljene putem web shopa, nakon telefonske obavijesti, možete preuzeti u sljedećim terminima:

Pon – Sub: od 9:00 do 20:00

VAŽNO: Ako Vas još nismo kontaktirali vezano uz osobno preuzimanje proizvoda, molimo Vas da nas obavijestite što je prije moguće mailom ili telefonom!

Povrat i reklamacije


1. Povrat

Prije samog sklapanja Ugovora, korisnik ima mogućnost pregledati Uvjete korištenja „mobilmedia.hr" koji su navedeni unutar Podrška padajućeg izbornika (obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.)

Sukladno članku 77, stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od predaje robe u posjed Kupcu bez navođenja razloga. 

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.

Sukladno članku 77., stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim sadržajem i računom, uputama za korištenje i jamstvenim listom. Tehno-mag d.o.o. utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda. Potrošač snosi trošak povrata robe. 

2. Pravo na povrat

Nedostaci za koje prodavatelj ne odgovara:

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.

Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari.

Odredba stavka 2. ovoga članka ne primjenjuje se na ugovore koje fizička osoba kao kupac sklapa izvan svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti s fizičkom ili pravnom osobom koja kao prodavatelj djeluje u okviru svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti (potrošački ugovor).

Ali prodavatelj odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostat­ke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike.

Pregled stvari i vidljivi nedostaci:

Kupac je dužan primljenu stvar na uobičajeni način pregledati ili je dati na pregled, čim je to prema redovitom tijeku stvari moguće, i o vidljivim nedostacima obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana, a kod trgovačkog ugovora bez odgađanja, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

Kad je pregled izvršen u nazočnosti obiju strana, kupac je dužan svoje primjedbe zbog vidljivih nedostataka priopćiti prodavatelju odmah, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

Ako je kupac otpremio stvar dalje bez pretovara, a prodavatelju je pri sklapanju ugovora bila poznata ili morala biti poznata mogućnost takve daljnje otpreme, pregled stvari može biti odgođen do njezina prispijeća u novo odredišno mjesto, i u tom slučaju kupac je dužan prodavatelja obavijestiti o nedostacima čim je po redovitom tijeku stvari mogao za njih doznati od svojih klijenata.

Kod potrošačkih ugovora potrošač kao kupac nije obvezan pregledati stvar niti je dati na pregled, ali je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak.

Skriveni nedostaci:

Kad se nakon primitka stvari od strane kupca pokaže da stvar ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio, a kod trgovačkog ugovora – bez odgađanja.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari, a kod trgovačkog ugovora šest mjeseci.

Kod prodaje rabljenih stvari ugovorne strane mogu ugovoriti rok od jedne godine, a kod trgovačkih ugovora i kraći rok.

Ugovorom se mogu produljiti rokovi iz stavka 2. i 3. ovoga članka.

3. Jednostrani raskid Ugovora

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.

Da bi Korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Tehno-mag d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka.

Izjavu je potrebno poslati poštom na Tehno-mag d.o.o., Slavonska avenija 53, 10000 Zagreb ili putem maila webshop@mobilmedia.hr.

U Izjavi je potrebno navesti: broj računa, datum računa, ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte. 

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Tehno-mag d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. 

Povrat novca biti će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Tehno-mag d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Tehno-mag d.o.o., Slavonska avenija 53, 10000 Zagreb, Hrvatska ili dostaviti na adresu najbližeg prodajnog mjesta bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je TEHNO-MAG d.o.o., uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 01/7878 750 ili se javi na info@moblmedia.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

4. Reklamacija

Ako ustanovite prilikom prve uporabe da je proizvod kojeg ste dobili neispravan ili da niste njime zadovoljni, molimo vas da nas kontaktirate i slijedite navedene korake. 

Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili vašim korisničkim imenom i opisom reklamacije e-mailom na webshop@mobilmedia.hr, telefonski broj 01/ 7878 750 ili na društvenim mrežama. 

Poslat ćemo Vam potvrdu primitka reklamacije te temeljem vašeg opisa informaciju može li se proizvod zamijeniti za novi, može li se za proizvod dobiti povrat novca ili je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis. 

U slučajevima kad se proizvod može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište.  

Kad proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar 2-3 dana, a najkasnije nakon 15 dana. U suprotnom nas kontaktirajte telefonski na 01/ 7878 750 ili e-mailom na webshop@mobilmedia.hr 

U slučaju da je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis, poslat ćemo Vam sve podatke ovlaštenog servisa. 

Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu. 

Vjerujemo da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vašu reklamaciju.

5. Jamstvo

Period jamstva naznačen je kod svakog proizvoda ili usluge. Ukoliko period jamstva nije naveden proizvod ili usluga ne podliježe jamstvu.  

Garancijski rok počinje teći na dan isporuke proizvoda. Zadržavamo pravo na popravljanje proizvoda u slučaju kvara tijekom garancijskog razdoblja.

Privatnosti i sigurnost


Zaštita osobnih podataka

 • Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze te ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera, unaprjeđenja odnosa sa Kupcima i radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.
 • Pristup newsletter bazi i bazi Kupaca s osobnim podacima Kupaca uz TEHNO-MAG d.o.o., ima tvrtka Marker d.o.o., specijalizirana tvrtka za izradu web trgovina.  
 • Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.
 • TEHNO-MAG ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke.TEHNO-MAG za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.
 • Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite T-Com Pay Way.  T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam.

   ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

           

T-Com sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost T-Com sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Upute za sigurnu internetsku kupovinu potražite ovdje (3dsecure upute za sigurnu internetsku kupovinu).

Izjava privatnosti

Važno nam je da se osjećate sigurno kupujući na mobilmedia.hr. Tehno-mag d.o.o. je odgovoran za sve internetske stranice u vlasništvu i sve podatke, između ostaloga i mobilmedia.hr. Usklađeni smo s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.
Kod registracije za newsletter prikupljamo i obrađujemo Vaše podatke uz Vašu privolu a sukladno članku 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka, gdje slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje i daljnje obrađivanje Vaših osobnih podataka ustupljenih Tehno-mag d.o.o., u svrhe koje su izričito navedene za pojedinu privolu, u ovom slučaju za svrhu slanja newslettera.  Za sve ispitanike koji su u prošlosti dali privolu pretplatom na newsletter raspisujemo legitimni interes o daljnjem slanju marketinških obavijesti u skladu sa Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (Članak 6, stavak f i a kod prvog davanja privole). U slučaju da ispitanik ne želi više primati naše obavijesti može se uvijek odjaviti na unsubscribe ili slanjem maila na gdpr@mobilmedia.hr. Isto tako može svaki ispitanik provjeriti upitom na gdpr@mobilmedia.hr koji podaci se prikupljaju. Više o prikupljenim informacijama ispitanika posjetioca mobilmedia.hr možete pročitati u dijelu opisa kolačića koje prikuplja mobilmedia.hr.

Ovaj dio zaštite privatnosti reguliran je Izjavom o privatnosti i povjerljivosti osobnih podataka. Izjava o privatnosti ujedno je sastavni dio Uvjeta poslovanja poduzeća Tehno-mag d.o.o. te se odnosi na privatnost osobnih podataka koji se prikupljaju i koriste na stranicama www.mobilmedia.hr i pridruženih poddomena  te u kojim uvjetima i kome ih otkrivamo. Vaše podatke prije svega čuvamo te im možete uvijek pristupiti, promijeniti ili ih u potpunosti ukloniti. 


Ako želite primati naš Newsletter, od Vas ćemo prilikom prijave zatražiti Vašu e-mail adresu. Ako ste maloljetni, možete primati newsletter samo pod uvjetom da je Vaš roditelj/skrbnik taj koji je dao privolu. S pomoću ovih podataka poboljšavamo naše buduće marketinške aktivnosti tako da Vam više odgovaraju. Mi spremamo Vaše podatke u našu bazu podataka na zaštićenome serveru. Tim podacima pristup imaju samo Tehno-mag administratori i tvrtka Marker d.o.o. specijalizirana tvrtka za izradu web shopova. Mi Vam jamčimo da nećemo dijeliti ili prodavati Vašu e-adresu drugim tvrtkama. Na Newsletter se možete odjaviti klikom na poveznicu na kraju e-poruke koju od nas dobijete.

Ulažući napore u održavanje internetskih stranica prema potrebama naših korisnika s informacijama koje su potrebne koristimo se tehnologijom koja prikuplja, obrađuje i odabire podatke o tome kako se koriste naše internetske stranice. Te informacije prikupljamo pomoću kolačića (eng. cookies). U praksi to znači da naše internetske stranice "pamte" ako ste ih već posjetili te mi iz toga bilježimo statistiku koja nam govori kako Vi i ostali upotrebljavate naše internetske stranice. Kolačići (eng. cookies) predstavljaju skup informacija koji se pohranjuje na osobno računalo u trenutku pregledavanja internetske stranice. Svrha kolačića je pohraniti informacije o nekim Vašim postavkama i ponašanju na internetu. Osim jednostavnih informacija, kolačići mogu pohraniti i veliki broj osobnih informacija popust imena te adrese elektroničke pošte, no za isto morate dati suglasnost kako bi se pohranilo. Ukoliko isto niste omogućili, kolačići neće moći pristupiti datotekama i podacima. Iako radnje pohrane i slanja kolačića Vama nisu vidljive njih je moguće kroz postavke internetskog preglednika izbrisati ili postaviti automatsko prihvaćanje ili odbijanje kolačića. Postoje dvije vrste kolačića a to su privremeni i trajni kolačići. Privremeni kolačići se pohranjuju na računalu te se po zatvaranju web preglednika automatski brišu. Trajni kolačići ostaju pohranjeni u Vašem web pregledniku čak i po zatvaranju no obično imaju rok isteka. Najćešće se pohranjuju informacije koje bi olakšale pristup registriranim korisnicima što rezultira mogućnostima da korisnik bude zapamćen, odnosno da se ne mora svaki put iznova prijavljivati. Mi se koristimo kolačićima s Google Analyticsa. S pomoću ovoga određujemo koje dijelove Vi pregledavate kada klikate na mobilmedia.hr te na ostalim poddomenama mobilmedia.hr.

Kolačiće možete obrisati iz Vašeg preglednika u bilo kojem trenutku. Ali molimo Vas da pripazite, da ako prilagodite postavke svojega preglednika da ne sprema kolačiće, pojedine dijelove stranice mobilmedia.hr nećete moći koristiti. Stoga Vam preporučujemo da omogućite kolačiće. Neki podaci koje mobilmedia.hr prikuplja mogu biti javni, ali u anonimnome obliku, na primjer podaci o broju posjetitelja internetske stranice. Informacije o našim kupcima važan su dio našega posla te ih nećemo ni prodavati ni mijenjati s ostalima. Ako u bilo kojem trenutku ti podaci trebaju biti podijeljeni drugim osobama, Vi ćete prvi to moći odbiti.

PRIVOLA ZA KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA U MARKETINGU
Prihvaćanjem privole za korištenje osobnih podataka  dajete dozvolu za korištenje i pohranu osobnih podataka u svrhu marketinške promidžbe tvrtke do trenutka povlačenja privole.  Ova privola uključuje dijeljenje Vaših osobnih podataka s tvrtkom Google Ireland, Facebook Ireland Ltd., Instagram Inc. u svrhu targetiranog relevantnog oglašavanja, SendGrid Inc., The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp u svrhu slanje marketinških emailova. U svezi s ovom privolom marketing  uključuje: Slanje marketinškog blistera (newslettera) s akcijama na Vaš email, slanje personaliziranog emaila s akcijskom ponudom namijenjenu Vama, Facebook Custom Audience listu za targetirane oglase s akcijskim artiklima, Google AdWords customer match funkciju za targetirane oglase s akcijskim artiklima, profiliranje korisnika radi izrade i isticanja relevantne akcijske ponude, targetiranje korisnika relevantnim akcijskim ponudama. Prihvaćanjem ove privole pretplaćujem se na besplatni elektronički marketinški blister (newsletter), ovime se dodajete na marketing listu  i dajete privolu za korištenje osobnih podataka, e-mail. Privolu možete bilo kada povući jednako lako kako ste je dali bez da navodite razlog klikom na link u marketinški blisteru (newsletter) na odjavi ili slanjem maila na gdpr@mobilmedia.hr. Za sve ispitanike koji su u prošlosti dali privolu pretplatom na newsletter raspisujemo legitimni interes o daljnjem slanju marketinških obavijesti u skladu sa Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (Članak 6, stavak f). U slučaju da ispitanik ne želi više primati naše obavijesti može se uvijek odjaviti na unsubscribe ili slanjem maila na gdpr@mobilmedia.hr. Isto tako može svaki ispitanik provjeriti upitom na gdpr@mobilmedia.hr koji podaci se prikupljaju. Više o prikupljenim informacijama ispitanika posjetioca mobilmedia.hr možete pročitati u dijelu opisa kolačića koje prikuplja mobilmedia.hr.

Ove Internet stranice sadrže linkove na druge Internet stranice. Molimo vas da uzmete u obzir kako TEHNO-MAG ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim Internet stranicama. Naše korisnike potičemo da pročitaju izjave o privatnosti svake Internet stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na ovim Internet stranicama. 

Svrha prikupljanja podataka:

 • Prodaja i servis proizvoda – za obradu vaše prodaje, konfiguraciju i servisiranje vašeg proizvoda

TEHNO-MAG d.o.o. će prikupiti osobne podatke,  informacije o prodaji i servisu kao i informacije o povijesti kupca kada kupite, servisirate ili popravljate proizvod kupljen kod nas ,uključujući zahtjeve na temelju jamstva i provjere te će ih koristiti za pružanje usluga koje ste tražili i obavještavanje o pitanjima vezanim uz vaš proizvod te ispunjenje sklopljenog ugovora.

Pružanje osobnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to može utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

 • Podrška kupcima i marketing – za odgovore na upite i davanje novosti i ponuda

TEHNO-MAG d.o.o. prikuplja osobne podatke  te ih može koristiti  kako bi kupcima pružio podršku, odgovore na upite i prigovore te kako bi procijenio koje novosti i ponude vas najvjerojatnije zanimaju te vas kontaktirao u vezi s tim ponudama u skladu s vašim interesima.

 • Video nadzor - radi kontrole ulazaka i izlazaka iz radnih prostorija i prostora te radi smanjenja izloženosti radnika riziku od razbojstva, provala, nasilja, krađa i sličnih događaja na radu ili u vezi s radom.
 • Prijenos trećim stranama

Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama, pod uvjetom da postoji pravna osnova za prijenos.

Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima:

 1. Za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti sa pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke sa dokumenta.  Ukoliko korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa tj. dokaz o naručiocu,  usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena.
 2. Pružateljima usluga ovlaštenih servisa pri reklamiranju proizvoda unutar jamstva ili po zahtjevu korisnika zbog neispravnosti ili nemogućnosti korištenja proizvoda iz nekog od korisniku bitnih razloga.
 3. Sponzorima nagradnih natječaja u procesu predaje nagrade korisniku. Ukoliko korisnik ne želi da TEHNO-MAG d.o.o. dijeli sa sponzorima podatke u svrhu dodjele moguće nagrade, savjetujemo korisnika da ne sudjeluje u takvim aktivnostima kako u trgovini, tako i na internetskim stranicama TEHNO-MAG d.o.o.
 4. Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava TEHNO-MAG d.o.o. zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.
 5. Tvrtka  Mailchimp koja se profesionalno bavi automatiziranim slanjem oglašivačkih poruka
 6. Podatke na uvid ima programerska tvrtka Marker d.o.o.
 7. Podatke dijelimo tj. dostupni su tvrtki Osmi BiT d.o.o. od koje TEHNO-MAG d.o.o koristi poslovni program Times Integrator

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke:

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja, a  najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika  i Tehno-mag d.o.o.. 
U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti odmah obrisani.

Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

Web shop:

Pristup web shopu moguć je s' ili bez registracije.

Prilikom registracije, fizičke, od Vas tražimo određene osobne podatke kao što su ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, telefonski broj, ponekad datum rođenja u svrhu pružanja raznih pogodnosti. Pri registraciji kupac pristupa svojoj bazi na webshopu.

Pri kupovini na stranicama bez registracije prikupljamo podatke koji su nužni za isporuku kupljene robe te se navedeni podaci pohranjuju u svrhu ispunjenja ugovora.

Korisnik naših web stranica može izabrati  želi li primati promotivne poruke ili ne pritiskom na polje potvrde, neovisno o tome je li se registrirao na stranici ili ne.

Davanje osobnih podatka je odluka korisnika koji može ali i nemora koristiti pogodnosti naše tvrtke. Ukoliko korisnik odluči ne pružiti podatke  potrebne za određenu aktivnost, ista neće moći biti provedena.

Podaci  koje korisnik daje pri registraciji, pohranjuju se na serveru webshopa te u poslovnom programukojem  pristup imaju djelatnici tog odjela uz šifre za pristup poslovnom programu.

U svakom trenutku možete deaktivirati vašu registraciju.

Gdje se pohranjuju osobni podatci:

Svi podaci pohranjuju se na nekoliko medija:

 • Podaci za promotivne svrhe: na mobilmedia.hr accountu i zakupljenom dijelu unutar stranice mailchimp (e-mail adresa korisnika,...)
 • Podaci o korisniku kao kupcu: na stranicama web shopa koji se nalazi na zakupljenom dijelu tvrtke koja pruža prostor na webu imenom Marker
 • U poslovnom programu Times Integrator
 • Snimke nadzorne kamere: na serveru video nadzora unutar mreže Tehno-mag d.o.o.

Pristup i izmjena podataka:

Korisnik, u svakom trenutku, ima mogućnost pristupa svojim podacima pohranjenim na internetskim stranicama gdje ih može revidirati, mijenjati i brisati. Sve izmjene izvršene na internetskim stranicama biti će zabilježene i unutar samog poslovnog programa s odmakom od 24 sata.

Kupac tj. korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke Tehno-mag d.o.o. ima pohranjene  slanjem upita na email adresu gdpr@mobilmedia.hr

Povratnu Informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati  samo ukoliko je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar e-maila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bismo Vas zaštitili od mogućnosti izlaganja Vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika:

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na email adresu gdpr@mobilmedia.hr i podaci će biti brisani bez odgađanja osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava.

Povratnu Informaciju na vaš zahtjev bit ćemo u mogućnosti dati  samo ukoliko je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar emaila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bismo Vas zaštitili od mogućnosti izlaganja Vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na prigovor:

Ukoliko unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor obratite se na e-mail adresu gdpr@mobilmedia.hr

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka: 

Zaštitu podataka shvaćamo ozbiljno i poduzimamo sve napredne tehnologije kako bi vaši podaci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka  ali ne možemo jamčiti zaštitu informacija prenesenih na ili s' interneta pa stoga nismo odgovorni za informacije koje na takav način primi treća strana. Tehno-mag d.o.o. pohranjuje podatke unutar EU a samo izvanredno izvan EU.

Izjavu o privatnosti, Tehno-mag d.o.o.., može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta o privatnosti na stranicama Tehno-mag d.o.o.. Ovim putem pozivamo korisnike da povremeno pregledaju ovu izjavu na kojoj će biti naznačene nove izmjene  ukoliko ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se korisnik ne slaže s' ovom izjavom o privatnosti upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi stranicu mobilmedia.hr. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici mobilmedia.hr. Nastavak uporabe stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu izjavu o privatnosti.

Pravila o postupanju s kolačićima:

Kolačić (cookie)  je podatak koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da pamti akcije posjetitelja iz njegovih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik u svakom trenutku može kolačiće obrisati ili postaviti u pregledniku zabranu upotrebe kolačića. Najčešće razlozi upotrebe kolačića su identifikacija korisnika, pamćenje preferencija korisnika, pomoć pri unosu ili pregledu sadržaja koji je već unašan u prijašnjim posjetima, skupljanje podataka za analize i promotivne kampanje.

Prilikom uporabe kolačića  određeni podaci se  prikupljaju automatski s Vašeg računala pri dolasku na naše stranice. Ti podaci mogu uključivati i IP adresu, datum i vrijeme pristupa, podatke o vrsti računala, operativnog sustava, pretraživaču koji koristite, verzijama programa kao i jezičnim postavkama Vašeg računala. 

Kolačići mogu biti Session cookies – pohranjuju se na računalu i brišu se odmah nakon zatvaranja preglednika a omogućuju stranici prikupljanje privremenih podataka poput košarice za kupnju ili komentara.

Persistent cookies – ostaju u računalu i nakon zatvaranja preglednika ili gašenja računala ali obično imaju rok trajnosti. Tehno-mag d.o.o. koristi kolačiće takvog tipa kako bi olakšao pristup korisnicima.

Kolačići od prve strane koji dolaze sa web stranice koju ste posjetili mogu biti privremeni i stalni. Takvi kolačići omogućuju web stranici da sprema podatke koji se koriste kada korisnik ponovo posjeti web stranicu. Kolačići s treće strane su kolačići koji dolaze s vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (ti servisi su Facebook, Instagram, Google analytics, AdWords...).

Pisani prigovor potrošača


U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor tvrtci Tehno-mag d.o.o.. Tvrtka Tehno-mag d.o.o. omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem preporučene pošte na adresu Tehno-mag d.o.o., Slavonska avenija 53, 10000 Zagreb ili putem maila webshop@mobilmedia.hr.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. Tehno-mag d.o.o., će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.